2-6 aprilie 2012

În perioada 2 – 6 aprilie 2012 s-a derulat proiectul national Şcoala Altfel. Şcolar AS a propus pentru această perioadă o serie de activităţi interesante şi atractive pentru toţi elevii săi.

Luni, 2 aprilie, sub titlul ABC-ul CIRCULAŢIEI, am călătorit împreună prin Bucureşti învăţând reguli elementare de circulaţie, de orientare, de călătorie cu diverse tipuri de mijloace de transport. Am făcut şi un scurt popas la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Marti, 3 aprilie, am explorat LUMEA ANIMALELOR. Am făcut astfel o călătorie memorabilă la ZOO Bucureşti. Evident, ne-am împrietenit cu toate animalele şi păsările găzduite acolo.

picture-062

Miercuri, 4 aprilie, a fost o zi rezervată Concursului Canguraşul Explorator, pentru ca mai apoi am vizionat filmul Cartea Junglei, căştigător al LICITAŢIEI DE FILME propusă de noi.

Joi, 5 aprilie, am fost invitaţi la Hypermarketul Cora Pantelimon unde am devenit MICII BRUTARI – COFETARI. Gazdele ne-au aşteptat cu multe surprize şi ne bucurăm că am avut ocazia de a cunoaşte activitatea celor care lucreză după raioane. Mai mult, am descoperit că, un pic de ajutor şi un pic de măiestrie ne poate transforma în maeştri brutari.

picture-121

După amiază am participat la un spectacol oferit de echipa Clubul Câinilor Utilitari. De la ei am aflat câte lucruri pot fi învăţaţi câinii să facă: Căutare, Salvare, Agility. Şi aşa i-am cunoscut pe cei mai noi prieteni: Mişu, Cocuţa şi Lord.

picture-155

Vineri, 6 aprilie, a fost ultima zi a acestui proiect. Şi nu se putea să încheiem altfel decât …pe două roţi. Am fost invitaţii celor de la Clubul Sportiv de Motociclism. Am cunoscut participanţi la diverse concursuri de profil şi am putut vorbi cu ei despre concursuri, antrenamente, am văzut o pistă şi motociclete profesionale. Şi pentru că am răspuns la toate întrebările legate de regulile de circulaţie, ne-au luat cu ei pe pistă, iar noi, în semn de mulţumire, i-am provocat la o partidă de fotbal.

picture-164

Şcoala Altfel a fost un prilej de a face multe lucruri împreună, de a lega prietenii şi de a descoperi o lume minunată şi dincolo de sala de clasă. An de an, Şcolar AS îşi propune programe noi, adaptate nevoilor copiilor, care să îi pregătească pentru lumea în care trăim.